Sortare articole: Data adaugarii | Dupa rating | Cele mai vizualizate | Dupa Comentarii | Alfabetic

Targul National AgriCultura

Adaugat de: adrian on 22-09-2017, 11:57, Vizualizari: 5308

In perioada 28 Septembrie - 1 Octombrie 2017 va avea loc a XXI-a editie a Targului National AgriCultura. Evenimentul se va desfasura in Parcarea Braila Mall, deschiderea oficiala va avea loc Joi, 28 Septembrie 2017, ora 11:30.

Ne face placere sa va informam ca si-au anuntat prezenta la deschiderea oficiala domnul TUDOSE MIHAI –Prim-ministrul Romaniei, domnul DAEA PETRE- Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, domnul MIHAI DARABAN- Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, domnul TRAIAN CARAMANIAN - Secretarul General al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, domnul VIOREL MARIAN DRAGOMIR- Primarul Municipiului Braila si domnul FRANCISK IULIAN CHIRIAC- Presedintele Consiliului Judetean Braila precum si alte oficialitati locale.

Va invitam pe aceasta cale sa ne vizitati standul de prezentare!
Va asteptam!
Targul National AgriCultura

Categorie: Stiri din agricultura

 

Cercetarea continua la BRAILA !

Adaugat de: adrian on 26-06-2017, 22:11, Vizualizari: 2552

PROIECTUL BIOSTIM - BRAICOOP COOPERATIVA AGRICOLA - COORDONATOR PROIECT

Daniela Trifan, cercetător , director proiect:

"Proiectul abia a început, din octombrie 2016. Suntem la stadiul etapei a doua, de construcţie a platformei de biodegradare, care va fi amplasata în sediul din sat Baldovinesti, com Vadeni jud. Braila, unde se vor amenaja şi două laboratoare".


Vizualizează stirea !

My Webpage

Categorie: Stiri din agricultura

 

Ziua Cooperativelor - Editia 2 - BRAILA

Adaugat de: adrian on 30-05-2017, 10:55, Vizualizari: 249966

Cooperativele cultivatorilor de cereale vor să-şi facă o alianţă

Reprezentanţi ai cooperativelor de fermieri din cultura mare s-au întâlnit la Brăila pentru a discuta problemele comune cu care se confruntă. Au decis iniţierea unei asociaţii, precum şi redactarea unui document cu priorităţile administrative ale fermierilor. Acesta urmează să fie trimis comisiilor de agricultură din Parlament, ministrului Agriculturii şi prim-ministrului.

La Ziua Cooperativelor de cultură mare, de la Brăila, au fost reprezentate 11 organizaţii: 15 Februarie Rotunda (Olt), Agri Sud (Ilfov), Argeş BioSud (Argeş), Banat Agro Vest (Timiş), Braicoop (Brăila), Dobrogea Sud (Constanţa), Oltenia Cereai Nord (Olt), Tinoasa (Teleorman), Unirea Covurlui (Galaţi), Unirea Şuţeşti (Brăila), Vlaşca 2008 (Giurgiu). Citeste tot articolul

Ziua Cooperativelor - Editia 2 - BRAILA

Sursa: Profitul agricol Nr. 20/2017

Categorie: Stiri din agricultura » Agricultura

 

Ziua Cooperativelor - Editia 2 - BRAILA

Adaugat de: adrian on 25-05-2017, 10:12, Vizualizari: 2299

ZIUA COOPERATIVELOR AGRICOLE: COAGULAREA MIŞCĂRII COOPERATISTE

Brăila a fost, zilele trecute, gazda celei de a doua ediţii a acestui eveniment, în cadrul căruia cooperatorii au ajuns la concluzia că trebuie să strângă rândurile şi să formeze o asociaţie menită să le asigure o voce mai puternică. Citeste tot articolul


Sursa: AgroTV

Categorie: Stiri din agricultura » Agricultura

 

Agricultorii din Cooperativa BRAICOOP investesc în CERCETARE!

Adaugat de: adrian on 24-04-2017, 09:46, Vizualizari: 15454

PERFORMANŢA ARE NEVOIE DE CERCETARE!

Producătorii agricoli brăileni, membri ai Cooperativei BRAICOOP, sunt conştienţi de faptul că performanţa nu se poate obţine decât în urma unei laborioase activităţi de cercetare. 

 Astfel, in anul 2014, conducerea acestei structuri cooperatiste a infiintat un laborator de analize agrochimice si consultanta in agricultura si a angajat un tanar om de stiinta care a lucrat la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Agricultra Braila pentru a-l coordona si directiona

Că a fost o bună alegere o demonstrează activitatea susţinută în cartarea agrochimică, unde comenzile vin şi de la fermieri din judeţele limitrofe Brăilei, dar şi derularea proiectului BIOSTIM, iniţiat din toamna trecută, ce constă în cercetări privind obţinerea de biostimulatori vegetali din deşeuri agricole post-recoltare şi plante medicinale pentru creşterea calităţii produselor agricole şi horticole.

Proiectul, cu o valoarea de peste 1,8 milioane lei, se desfăşoară până în 2018, având drept coordonator Cooperativa Agricolă BRAICOOP, iar ca parteneri: Staţiunea de Cercetare - Dezvoltare Agricolă Brăila şi Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi, Facultatea de Inginerie şi Agricultură Brăila. 
"Suntem la început de drum. Acum nu putem reliefa decât iniţiativa noastră, nu şi rezultatele concrete. Spre sfârşitul anului, vom avea mai multe de spus, iar la finalul derulării proiectului, adică în luna octombrie 2018, vom putea spune: «Da, am făcut un progres pentru a rezolva problema deşeurilor agricole pe care să le redăm naturii prin introducerea elementelor nutritive în ciclul biologic al plantelor, cu scopul creşterii calităţii producţiei atât la culturile agricole cât şi horticole. Da, am reuşit să construim şi să brevetăm o platformă de biodegradare a deşeurilor agricole care va putea fi introdusă pentru producţia în serie, la diferite dimensiuni, în funcţie de mărimea exploataţiilor agricole, astfel încât fiecare fermier să poată refolosi deşeurile agricole în obţinerea de biofertilizanţi pentru propria fermă. Da, sunt în curs de brevetare câteva reţete de biostimulatori vegetali pe bază de biofertilizanţi obtinuţi din deşeuri agricole la care s-au adăugat extracte de plante medicinale». Dar cercetările nu se vor opri odată cu implementarea proiectului, deoarece dacă vom avea sistemul de obţinere al biostimulatorilor, vom putea prepara şi alte reţete pentru alte culturi", ne-a declarat convinsă fiind dr.ing. Daniela Trifan, şefa Laboratorului BRAICOOP.

Trifan-D_bClick pe poza pentru galerie!

Un laborator de referinţă
Potrivit cercetătorului, laboratorul a fost înfiinţat iniţial pentru a realiza analize agrochimice de sol, apă şi plante şi pentru a oferi consultanţă fermierilor care sunt membri BRAICOOP. Ulterior, au venit şi alţi producători agricoli, atât din Brăila, cât din alte judeţe pentru a obţine studii agrochimice informative. 
Laboratorul BRAICOOP este utilat cu aparatură de ultimă generaţie pentru determinarea principalilor indici de calitate ai solului şi apei, precum şi pentru determinarea microscopică a unor boli şi dăunători din culturile agricole. În acest spaţiu se desfaşoară activităţi de cercetare agricolă experimentală, cu scopul elaborării de tehnologii agricole performante şi sustenabile, precum şi cercetări pentru zonarea unor soiuri şi hibrizi performanţi din punct de vedere calitativ.
În continuare, se doreşte ca activitatea de cercetare să pornească de la nevoile şi problemele cu care se confruntă fermierii, iar acest lucru nu se poate realiza decât prin accesarea finanţării pentru proiecte de cercetare în agricultură. 
"Cercetarea necesită foarte multe cheltuieli pentru aparatură, reactivi, personal calificat, culturi experimentale din care nu se obţine profit etc. Însă numai prin cercetare se pot oferi soluţii tehnologice pentru o agricultură performantă, care să conducă la producţii calitative, cu menţinerea protecţiei mediului şi a resurselor naturale, în special a fertilităţii solului”, a susţinut Daniela Trifan.
Un robot agricol va fi testat la BRAICOOP

În perioada imediat următoare, Cooperativa Agricolă BRAICOOP aşteaptă să ia startul în derularea unui proiect european, iniţiat de Spania, alături de alţi nouă parteneri din Franţa, Portugalia, Olanda, Italia, Grecia şi România. "Proiectul AGRIBOT - Development of a new robotic solution for Smart Precision Farming in small and medium European farms, cum este el intitulat, în valoare de aproape 4 milioane de euro, se va derula pe o perioadă de trei ani, iar contribuţia noastră va fi de peste 260 mii de euro. Obiectivul principal este realizarea a doi roboţi; unul pentru prelucrarea produselor hoticole, ce va fi testat în Portugalia într-o fermă pomicolă, iar cel de-al doilea, menit să înlocuiască lucrările manuale dintr-o fermă vegetală, va fi testat într-o cooperativă din Grecia şi la BRAICOOP”, a precizat Daniela Trifan.

 

http://www.revista-ferma.ro/la-drum-cu-reporterii-ferma/agricultorii-din-cooperativa-braicoop-investesc-in-cercetare


Categorie: Stiri din agricultura

 

Targ National de AgriCultura 2016

Adaugat de: adrian on 6-09-2016, 11:39, Vizualizari: 1103


 

 

 

VA MULTUMIM PENTRU VIZITA DUMNEAVOASTRA  LA STANDUL NOSTRU

DIN CADRUL TARGULUI DE AGRICULTURA
ORGANIZAT IN PERIOADA 29 SEPTEMBRIE - 02 OCTOMBRIE 2016
DE CAMERA DE COMERT , INDUSTRIE SI AGRICULTURA BRAILA.

 
 

Targ National de AgriCultura 2016

 


 

 

 


Categorie: Stiri din agricultura » Agricultura

 

Pământul, arenda, impozitul, irigațiile... ne decapitalizează

Adaugat de: adrian on 2-03-2016, 09:01, Vizualizari: 1211

„Pământul, arenda, impozitul, irigațiile... ne decapitalizează!”

Campania agricolă de primăvară bate la ușă. Producătorii agricoli își fac socotelile, în lipsa subvențiilor promise, mulți dintre ei se gândesc cum și de unde să facă rost de resurse financiare. Pentru destui dintre fermieri, anul agricol 2015 nu a fost unul aducător de suficient profit pentru a refinanța activitatea agricolă. 

Inginerul Constantin Mocanu, cunoscut cultivator brăilean și președintele Cooperativei Braicoop, este de părere că în anul recent încheiat s-a muncit destul de mult pentru a se realiza producții, dar nu prea s-a văzut în buzunar. 

 Subvenția. „Pentru mulți dintre noi, fermierii, situația financiară nu e tocmai roză. Pe mine, m-a dat rău peste cap subvenția care nu a intrat la timp; mi-a stricat multe planuri. Eu lucrez o suprafață de circa 600 ha, după calculul meu estimativ - pentru că nici acuma nu se știe exact care este nivelul de sprijin - ar trebui să primesc drept subvenții peste 100 mii de euro. Nedispunând de resurse financiare, a trebuit să mă împrumut de la noua sucursală brăileană a Agricover Credit IFN, singura instituție financiară non-bancară din România specializată în finanțarea agriculturii”, ne-a declarat fermierul. 

 Pământul. În opinia acestuia, unii dintre agricultorii brăileni au fost nevoiți să-și investească profitul, atât cât l-au obținut, în cumpărarea de teren agricol și s-au decapitalizat. „Nu ai ce face, trebuie să cumperi, că vine altul peste tine! Iar în județul Brăila, hectarul de teren a ajuns să se vândă cu sume cuprinse între 5 și 7 mii euro”, explică șeful Braicoop. 

 Arenda. Constantin Mocanu a adus în discuție și problema arendei. Acum, nimeni nu mai discută sub 1.000 kg de grâu la hectar. „Au expirat unele contracte de arendare și pe măsură ce se reînnoiesc, crește și plata în natură sau în bani pentru folosirea terenului primit în exploatare. În urmă cu câțiva ani, pentru hectarul preluat se plăteau cam 600 kg de grâu, dar de când s-au mărit subvențiile, arenda, practic, s-a dublat”, susține cultivatorul. 

 Impozitul. În plus, trebuie menționată și creșterea impozitului pe terenurile agricole, întrucât fiecare autoritate publică locală a purces la majorarea acestuia. Astfel, în unele comune impozitul poate ajunge și la 70 lei pe hectar. Ei bine, toate acestea, în opinia fermierului, conduc, neîndoielnic, la micșorarea profitului, atunci când se trage linie, la sfârșit de an. 

 Irigațiile. În ferma lui Constantin Mocanu, balanța financiară a fost echilibrată de lotul semincer de la porumb. „Anul trecut a fost secetă, s-a muncit mult cu irigatul, am dat la soia șase-șapte ape, la porumb la fel, ne-a încărcat costurile, dar am avut siguranța că am făcut producție, a fost bine valorificată. Și așa, financiar, am ieșit la mal”, a susținut brăileanul. Fermierul știe destul de bine că energia electrică atârnă destul de greu în costul unei norme de udare. „Am negociat direct cu furnizorul de energie electrică și am obținut un preț cu 20% mai mic pe kilowat. Spre exemplu, eu am terenuri pe prima treaptă de pompare; o normă de apă mă costă cam 130 de lei, ceea ce este destul de puțin”, a precizat Constantin Mocanu. Fermierul ne-a declarat că are în lucru un proiect pentru modernizarea unei stații de pompare, care va asigura apa de irigații pentru o suprafață de 700 hectare.

„Am culturi frumoase, aștept un an agricol mult mai profitabil!”, a conchis Constantin Mocanu.

Articol publicat in revista Ferma nr.3(164) 15-29 februarie 2016

Marian MUŞAT
 

Categorie: Stiri din agricultura

 

Productia agricola vegetala la principalele culturi, in anul 2013

Adaugat de: admin on 25-04-2014, 11:30, Vizualizari: 1159

Potrivit rezultatelor cercetarii statistice publicate de Institutul National de Statistica, productia agricola vegetala in 2013 fata de 2012 a inregistrat cresteri la toate culturile datorita conditiilor climatice favorabile.

Categorie: Stiri din agricultura » Agricultura

 

Conducerea COGECA a aprobat primul proiect european de formare a liderilor de cooperativă

Adaugat de: admin on 23-04-2014, 11:08, Vizualizari: 1219

Recolta.eu: Conducerea COGECA a aprobat primul proiect european de formare a liderilor de cooperativă. PRO AGRO va facilita accesul doritorilor la cursuri

Praesidium-ul Confederaţiei Generale a Cooperativelor Agricole din Uniunea Europeană (COGECA) a aprobat conceptul și programul primului proiect european de formare a liderilor de cooperativă, formulat în colaborare cu Academia Wageningen. Programul de formare va fi organizat la Bruxelles (la sediul Copa-Cogeca) în perioada 2 - 4 martie 2014

Categorie: Stiri din agricultura » Agricultura

 

Frații Mancă s-au întors în Bărăganul copilăriei

Adaugat de: admin on 23-04-2014, 10:46, Vizualizari: 1246

Frații Mancă s-au întors în Bărăganul copilăriei
În satul Dudescu, din comuna brăileană Zăvoaia, din Bărăganul de mijloc, am întâlnit doi fermieri ale căror fapte întrupează un cunoscut proverb strămoșesc: „Omul sfințește locul!”

Categorie: Stiri din agricultura » Agronomie

 
 
2022/body>