ZIUA COOPERATIVELOR

Author: adrian on 7-03-2017, 08:50, Views: 2231

0
Agro Financiar
06 martie 2017
 
Ziua Cooperativelor de cultura mare din România, eveniment organizat în premiera pe piata locala, a dat startul colaborarii între cele mai mari organizatii de acest tip din agricultura româneasca. 

"Evenimentul este momentul zero pentru crearea unei voci unice si a unei viziuni comune pentru cooperatia agricola de la noi din tara. Vizam asigurarea unei baze mai solide, moderne si conectate la tendintele europene, pentru organizarea agriculturii românesti, cu fermieri uniti între ei”, a spus Florin Constantin, Director de Strategie al ADAMA, initiatorul acestui proiect.

Ziua Cooperativelor de cultura mare din România, eveniment ce a avut loc în data de 17 februarie, l-a adus în fata fermierilor români cooperatisti pe Pekka Pesonen, secretarul general al Copa-Cogeca, cea mai mare si reprezentativa organizatie de fermieri din Uniunea Europeana.

Evenimentul a adus la masa dezbaterilor cooperative românesti ce strâng sub umbrela lor ferme ce totalizeaza 200.000 de hectare de teren arabil.
Cooperativele prezente la masa dezbaterilor si reprezentate la nivel de Președinte, Director General si Membri ai Consiliului de Administratie au fost: 

Agri Sud (Ilfov),

Biosud (Arges),

Braicoop (Braila),

Dobrogea Sud (Constanta),

Oltenia Cereal Nord (Olt),

Tinoasa (Teleorman),

Vlasca 2008 (Giurgiu)

15 Februarie Rotunda (Olt).


Evenimentul a facilitat prima întâlnire oficiala a cooperativelor românesti, membrii acestora constientizând în urma dezbaterilor ca au probleme comune, dar si o viziune comuna privind viitorul agriculturii din România.

Cooperativele românesti prezente au decis sa organizeze sedinte de lucru trimestriale, sa dea startul transferului de expertiza si al dialogului inter-sectorial alaturi de organizatii din tara si din strainatate.

Grupurile de lucru, ce vor fi organizate înainte de cea de-a doua editie a evenimentului "Ziua Cooperativelor de cultura mare din România”, vizeaza dezbateri pe teme concrete precum: ameliorarea cadrului normativ – îmbunatatirea legii cooperativelor, stimularea fiscala a asocierii, facilitarea accesului la finantarea nationala si europeana si accelerarea dialogului civil cu autoritatile din domeniu.
 
Despre ADAMA
ADAMA, cel mai mare producator de produse fito-sanitare din lume si o companie creata la sfârsitul anilor 1940 sub forma unei cooperative din Israel, a fost organizatorul si sustinatorul exclusiv al evenimentului "Ziua Cooperativelor de cultura mare din România”.
 
Despre AgroFinanciar.ro
AgroFinanciar.ro, singurul furnizor român de informatii relevante în domeniul comertului cu grâne, a fost partener media exclusiv al evenimentului "Ziua Cooperativelor de cultura mare din România”.

Category: Stiri Asociatie

Dear visitor, you are browsing our website as Guest.
We strongly recommend you to register and login to view hidden contents.
 
FAQ 2021