» » Fonduri pentru reabilitarea retelei secundare a sistemului de irigatii

 
 
 

Fonduri pentru reabilitarea retelei secundare a sistemului de irigatii

Author: adrian on 12-05-2014, 08:42, Views: 856

0

Daniel Constantin anunta fonduri pentru reabilitarea retelei secundare a sistemului de irigatii

Viitorul Program National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR) va pune la dispozitia fermierilor sumele necesare pentru reabilitarea intregii retele secundare de irigatii din Romania, a anuntat zile trecute ministrul Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

"Vestea buna este ca avem fonduri europene pentru toata infrastructura secundara a sistemului de irigatii la nivel national si, spre comparatie, va pot spune ca daca in perioada 2007-2013 am avut 60 de milioane de euro, in urmatorul PNDR, am marit suma cu 370 de milioane de euro. Sigur ca si in aceasta perspectiva actualul program nu ne-a multumit, astfel ca astazi avem contracte semnate si in faza de investitii in valoare de 140 de milioane de euro”, a spus ministrul.

El a sustinut ca reabilitarea sistemului de irigatii este necesara in contextul in care statiile de irigatii sunt vechi, au consumuri foarte mari de energie, iar pierderile enorme din sistem sunt acoperite de fermieri. "Vrem sa-i sprijinim pe fermieri pentru a avea costuri mai mici. Si, in acest context, trebuie sa spun ca pretul apei finale scade in acest an cu pana la 30%, datorita faptului ca Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare poate cumpara energie electrica de pe OPCOM. Astfel, in aceasta primavara, ANIF a cumparat energie cu 160-170 MWh, in timp ce anul trecut a achizitionat energie la un pret de 235-240 de lei pe MWh”, a explicat Constantin.

sursa: Agerpres.ro

Category: Stiri Asociatie

Dear visitor, you are browsing our website as Guest.
We strongly recommend you to register and login to view hidden contents.
 
FAQ 2021